Om oss

Hur ofta går du till tandläkaren? Svaret är förmodligen att du gör det allt för sällan. Vi ser en oroväckande tendens hos vuxna i Sverige där många väljer bort tandläkarbesök och detta i syfte att spara pengar. Även andra skäl, som rädsla, påverkar – men primärt så är det kostnaden som är avskräckande. Kostar det så mycket att gå till en tandläkare?

Vi skulle säga att det handlar om en investering. De pengar som du lägger på en undersökning är värda sin vikt i guld. Att skjuta upp ett tandläkarbesök är att exponera sig själv för framtida problem – och i och med detta också väldigt höga kostnader. Tänderna spelar en enorm roll i våra liv och i vår vardag. Ett problem med en tand kan sprida sig vidare och leda till andra sjukdomar: därför är munhälsa en fråga att ta på allvar och därför måste man se till att årligen söka sig till en tandläkare.

Den här sidan ska titta närmare på tandläkare i allmänhet. Vi kommer att skriva om olika behandlingar, om priser, om din rätt att välja tandläkare – och om tandläkarens rätt att själv sätta priser. Det senare innebär att du som kund också kan påverka kostnaden genom smarta val. Något som vi kommer att berätta mer om.

Har vi brist på tandläkare i Sverige? Det är en aktuell fråga och vi kommer att reda ut vad som är sant och falsk i detta. Utöver detta kommer vi att gå igenom hur vanliga behandlingar ser ut: hur ser en operation ut när man sätter in tandimplantat? Vi vet att de finns många frågor och vi ska göra vårt bästa för att svara på dem! Välkommen!