Kategorier
Tandhälsa

Förebyggande tandvård med Solnas trevligaste tandhygienist

Att ha en god munhälsa är viktigt. För att få det bör man använda sig av förebyggande tandvård. Låt Solnas trevligaste tandhygienist hjälpa till med det!

Förebyggande tandvård är en viktig del när det handlar om munhälsa. Att veta vad man ska göra för att tänderna ska må bra och hålla länge är viktigt. Att undvika hål och andra tandproblem gör att man sparar många sköna slantar ekonomiskt. Andra gånger kan det vara ärftliga problem som man försöker förebygga eller begränsa.

En yrkesgrupp som är kompetent och duktig inom detta är tandhygienisterna. De arbetar i ett preventivt syfte allt som oftast. Det innebär att de ger tips och råd på vad man ska tänka på när det handlar om munhälsan. Allt från grundläggande tips som att borsta tänderna med fluortandkräm två gånger om dagen till att skrapa tandsten.

Tandhygienist ger tips och råd om munhälsa och tänder

Ibland kan de årliga tandläkarkontrollerna utföras av en tandhygienist i Solna. De har ungefär samma kompetens som en tandläkare förutom att de inte får utföra saker som att borra i tänderna exempelvis. Skulle det var något som tandhygienisten tycker att tandläkaren behöver titta på så bokar de en ny besökstid. Vill man ha tips om olika tandvårdande produkter så är det också tandhygienisten man ska vända sig till.

De kan ge tips om olika sorters tandtråd och tandstickor som patienterna bör använda sig av dagligen. Ibland kan det kännas som om man är sju år gammal när tandhygienisten frågar hur man borstar tänderna och använder tandtråd. De frågar inte för att de misstror patienterna. De frågar för att se hur de kan hjälpa patienterna att förbättra sin tandstatus. Det kan därför helt klart vara värt att boka in ett separat besök hos tandhygienisten. Allt för att få den bästa vården när det handlar om tänder och munhälsa.