Kategorier
Tandvård

Invisalign Stockholm – frågor och svar 

Lider du av problem med bettet eller av exempelvis sneda tänder? För många så blir detta något som man löser i unga år och då men hjälp av Folktandvården. I Sverige har vi fördelen av att ha fri tandvård till dess att man fyller 23 år – något som gör att ovan nämnda problem också kan korrigeras i tid. 

Många väljer emellertid bort detta och tvingas möta problemen i vuxen ålder. Vill man korrigera exempelvis ett underbett så blir lösningen en så kallad räls som sätts på plats och som sedan – efter en längre tid – leder till att man slipper problemet. Rälsen är emellertid också något som syns, som skaver och som kan göra ont. 

Få vuxna är beredda att ta sig igenom den perioden. För dem finns istället en lösning i form av Invisalign i Stockholm och vi ska här nedan, genom att svara på vanliga frågor, titta närmare på hur lösningen fungerar. Enligt följande: 

Vad är Invisalign i Stockholm? 

Invisalign bygger på en modern teknik där tänderna fotograferas i 3D och där en skena gjuts med detta avtryck som mall. Skenan i fråga är transparent och blir, till skillnad mot en metallskena, inte synlig för andra. Tandregleringen sker diskret, men utan att vara mindre effektiv. 

Varför välja invisalign i Stockholm? 

Av flera skäl, men där diskretion är det primära. En annan fördel är att skenan är mjuk och mer behaglig att använda. Du tar ut den när du äter och sover och kan borsta tänderna som vanligt. Det är en annan stor fördel då du kan bibehålla en god tandhälsa under hela behandlingen. 

Kan alla använda Invisalign? 

Det beror givetvis på hur pass stor problemet är – och vilket problem det handlar om. Man kan behandla allt från korsbett, underbett, överbett och sneda tänder med Invisalign. Viktigt är att du först besöker en tandläkare för konsultation och en gedigen undersökning. Det är själva startskottet för behandlingen – och för ditt nya liv med snygga, fräscha tänder. 

Läs mer information och tips om hur du kan reglera tänderna kan du hitta på webbsida: invisalignstockholm.net