Kategorier
Utrustning

Kliniker som satsar på en bra patientstol

En riktigt bra patientstol kan vara det som är skillnaden mellan färre och fler patienter. För precis som du vill kunna undersöka dem enkelt så vill de kunna sitta på ett bekvämt sätt.

När du väljer klinik så är det många olika faktorer som spelar in. Du vill hitta någon som utför sitt arbete bra, men också någon som du känner en god personkemi med. Lokalerna är också viktiga gällande var de är lokaliserade, men de ska även kännas trevliga, proffsiga och inbjudande. Slutligen är det en sak som kan göra att du väljer kliniken eller att du faktiskt väljer att gå någon annanstans, och det är vilken patientstol som du ska sitta i. En detalj som inte är så oviktig som du kanske först kan tro. För om du kommer sitta mycket dåligt i stolen så är det troligt att du inte heller kommer vilja besöka kliniken igen.

Patientstol med två syften

Vid valet av patientstol så går man på två olika linjer. Det handlar om hur bekvämt och säkert som patienten kommer sitta i stolen. Men det handlar även om att patienten enkelt ska kunna undersökas och behandlas. Och det ska dessutom ske av någon som kommer göra detta under hela sin arbetsdag och arbetsvecka, hela året om. Därför är det viktigt att patientstolen är designad så att patienten är lättåtkomlig på alla sätt, och att man får upp patienten på en höjd som inte innebär påfrestningar för personalens ryggar och axlar.