Kategorier
Tandhälsa

Tandimplantat är en sak för tandläkare i Solna

Tandimplantat som ska utföras i Solna handlar oftast om att du som privatperson går till en tandläkare och får hjälp. Kan då alla som vill få den här hjälpen?

Svaret är nej, alla kan inte få hjälp. Det är nämligen högst olämpligt att sätta in tandimplantat på barn där käken fortfarande växer. Likaså kan människor med för dålig kvalité på sina käkben inte få denna hjälp. Det handlar om att det då inte finns något att fästa den konstgjorda roten i: själva titanskruven.

Ett implantat tillverkas av ämnet titan. Det är skruvar man gjort för att de ska kunna fästas i käkbenet. På dessa skruvar, som fungerar som en konstgjord rot, kan man sedan fästa en tandkrona. Det är en fiffig metod och har räddat många från ett liv utan fungerande tänder.

Tandimplantat i Solna skapar glada människor i vardagen

Att få ett tandimplantat insatt kan vara en stor förändring för en människa. Du kanske slipper stora gluggar i munnen där tidigare tänder suttit som behövt dras ut. Du kanske har fått dina tänder utslagna i en olyckshändelse, och får nu tillbaka ditt utseende som det var innan olyckan.

Dessa små titanskruvar, som utgör själva grunden till implantat, är på så sätt livsbefrämjande. De flesta kan få sitt utseende tillbaka, och nästan alla kan återfå sin förmåga att tugga ordentligt. Tveka aldrig att sätta in ett implantat. Det kan definitivt förändra hela ditt liv. Du får kanske en bättre och gladare vardag.